Valtakunnallinen seminaari kokoaa ensihoidon tutkijat ensi kertaa yhteen

Tiina Koutajoki Yleinen

Mitä kuuluu suomalaiselle ja kansainväliselle ensihoidon tutkimukselle? Mitä se on ja kuka sitä tekee? Mitkä aiheet puhuttavat ja kiinnostavat juuri nyt? Mikä on ensihoidon tutkimuksen tulevaisuus Suomessa, entä yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet?

Valtakunnallista lääkärihelikopteritoimintaa hallinnoivan FinnHEMSin tutkimus- ja kehitysyksikkö järjestää yhteistyössä HYKS Akuutin ja Suomen Anestesiologiyhdistyksen ensihoitojaoksen kanssa ensihoidon tutkimusseminaarin. Seminaari kokoaa ensimmäistä kertaa tässä mittakaavassa valtakunnallisesti yhteen ensihoidon tutkijoita.

Seminaarin kutsuluennoitsijana ovat Aalborgin yliopiston professori Erika Frischknecht Christensen ja Tukholman Karoliinisen instituutin lehtori Veronica Lindström. Kutsuluentojen lisäksi päivä koostuu tieteellisistä sessioista, kahdesta työpajasta, asiantuntijoiden vetämistä ”pikatreffeistä”, paneelikeskustelusta ja posterinäyttelystä. Tapahtumaan osallistuu yli sata ensihoidon tutkijaa, asiantuntijaa ja asiasta kiinnostunutta.

– Ensihoidon tutkimusta tarvitaan kehittämään vaikuttavan ensihoidon osaamista ja käytäntöjä koko maassa. Runsas osallistujamäärä kertoo, että kentällä on selkeä tarve ensihoidon tutkimuksen kansalliselle yhteistyölle ja sitä edistävälle organisaatiolle, sanoo FinnHEMSin tutkimusjohtaja Ilkka Virkkunen.

Tieteellisissä sessioissa tutkijat esittelevät ajankohtaisia tutkimushankkeita. Kliinisten tutkimusten ohella alan tämänhetkinen tutkimus pureutuu muun muassa ensihoidon kuljettamatta jättämiin potilaisiin, uusiin palvelumalleihin, ensihoidon vaikuttavuuteen ja ambulanssin kuljettamisen turvallisuuteen.

 

Lisätiedot: 

Projektipäällikkö, tutkimus- ja kehitysyksikkö, FinnHEMS Oy

Anna Olkinuora, 0400 237 211, anna.olkinuora@finnhems.fi

Tutkimusjohtaja, tutkimus- ja kehitysyksikkö, FinnHEMS Oy

Ilkka Virkkunen, 040 520 3112, ilkka.virkkunen@finnhems.fi

 

FinnHEMS on valtakunnallinen lääkärihelikopteripalveluiden hallinnointiyksikkö. Yhtiön omistavat yhtä suurin osuuksin yliopistolliset sairaanhoitopiirit: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.  FinnHEMS on perustettu vuonna 2010, ja se on voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. www.finnhems.fi