Elossa 24h -sarja saa jatkoa – lääkärihelikopteri jälleen mukana

Palkittu sarja Elossa 24h kertoo jälleen tavallisten suomalaisten koskettavia tarinoita terveydenhuollon parissa yhden vuorokauden ajalta. Mukana on FinnHEMSin Turun tukikohdan yksikkö. Sarja nähdään Ylen kanavilla keväällä 2021.

Ohjelmasarja toteutetaan koronapandemiasta johtuen poikkeusoloissa ja sen perusviesti on ajankohtaisempi kuin koskaan: miten meitä suomalaisia hoidetaan ja pidetään Elossa 24h. 

Lääkärihelikoptereiden osallistuminen sarjan kuvauksiin oli tänä vuonna vaakalaudalla. Yksiköt tukikohdissa ovat pieniä, joten niiden toimintaa on keväästä asti haluttu suojata erityisen hyvin. HEMS-yksikön toiminnasta poikkeusoloissa on kuitenkin tärkeää kertoa ja ainutlaatuisessa ohjelmasarjassa on kunnia olla mukana, joten kuvauksiin päätettiin osallistua poikkeusjärjestelyin.

Sarjassa seurataan yhden työvuoron ajan Turun FH20-tukikohdan tiimiä. Työvuorossa ovat ensihoitolääkäri Kosti Koivisto-Kokko, HEMS-pelastaja Juha Taaveli ja lentäjä Antti Pesonen.

Sarja on suunniteltu tarkasti sairaanhoitopiirien kanssa yhteistyössä ja kuvaukset toteutetaan kaikkia turvallisuusohjeita noudattaen.

Elossa 24h -sarjaa kuvataan tänä vuonna poikkeuksellisen laajasti eri puolilla Suomea. Nelisenkymmentä kameraryhmää taltioi sarjaa yhteensä 20 suomalaisessa kaupungissa ja noin 25 eri hoitoyksikössä. Mukana ovat FinnHEMSin lisäksi Suomen yliopistosairaalat Helsingin ja Uudenmaan HUS, Tampereen TAYS, Turun TYKS ja Oulun OYS ja erilaiset hoitoyksiköt muun muassa Lappeenrannassa, Lahdessa, Kotkassa, Kokkolassa, Hämeenlinnassa, Kilpisjärvellä, Savonlinnassa, Rovaniemellä ja Jyväskylässä.

Sarjan tekee ainutlaatuiseksi – potilaiden ja henkilökunnan lisäksi – sen tuotanto- ja esitystapa: sarja kuvataan suurelta osin yhden vuorokauden aikana 18.11. ja se esitetään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa yhden viikon aikana keväällä 2021.

Etusivun kuvassa on ensihoitolääkäri Kosti Koivisto-Kokko sarjan kuvauspäivänä viime vuonna.