FinnHEMS aloittaa simulaattorituntien kilpailutuksen

FinnHEMS hankkii kilpailutuksella henkilöstölleen Airbus H145 -helikopterikaluston simulaattoriaikaa viideksi vuodeksi. Kilpailutuksen perusteella hankitaan vuosittain noin 700 laitetuntia. 

Lääkärihelikoptereiden lentävän miehistön ammattitaitoa ylläpidetään ja erilaisia lentokelpoisuuksia tarkastetaan simulaattorissa säännöllisesti. Simulaattorissa voidaan harjoitella erilaisia hätätilanteita, joiden harjoittelu oikealla helikopterilla on mahdotonta tai riskialtista. Paitsi turvallista ja monipuolista, simulaattorikoulutus on myös kustannustehokasta.

Kilpailutusasiakirjat ovat saatavilla julkisten hankintojen Hilma-ilmoituskanavassa. Tarjoukset tulee jättää 25.5.2021 klo 12 mennessä. Hankinta toteutetaan avoimena menettelynä ja hankintapäätös tehdään tulevan kesän aikana.

Osa oman lentotoiminnan rakentamista

Simulaattorituntien hankinta on osa lääkärihelikopteritoiminnan muutosta FinnHEMSin omaan lentotoimintaan. Samaan muutokseen liittyvä pohjoisten tukikohtien lentokaluston huoltopalveluhankinta on edennyt neuvotteluvaiheeseen, joka alkaa tänään 26.4. Mukana on neljä tarjoajaa.

FinnHEMS aloittaa samalla myös lentopetrolin tankkausjärjestelmien kilpailutuksen perustettavia tukikohtia varten. Hankinta toteutetaan avoimena menettelynä ja sen tiedot ovat julkisten hankintojen Hilma-ilmoituskanavassa. Hankintapäätös tehdään tulevan kesän aikana.

Lisätiedot:

Ari Pellinen, kehityspäällikkö, FinnHEMS Oy, p. 040 717 0778