FinnHEMSin SHT-yrityskauppa on saatettu päätökseen

Valtionyhtiö FinnHEMS Oy on 30.10.2020 saattanut päätökseen 18.9.2020 tiedotetun yrityskaupan ahvenanmaalaisen Skärgårdshavets Helikoptertjänst Ab:n (SHT) koko osakekannan ostamisesta. Yrityskaupan myötä SHT:sta tuli FinnHEMSin tytäryhtiö.

Yrityskaupassa SHT:n koko osakekanta, liiketoiminta ja siihen liittyvät helikopterien leasing-sopimukset siirtyivät FinnHEMSin omistukseen. SHT jatkaa toimintaansa ja ensihoidon lääkärihelikopteripalvelun lentotoimintaa kolmessa tukikohdassa kuten tähänkin asti. Omistajanvaihdoksella ei ole vaikutusta henkilöstön työsuhteisiin.

”Lääkärihelikopteritoiminnan järjestämistä on käsitelty julkisuudessa paljon. Olen tyytyväinen, että yrityskauppa on viety päätökseen ripeässä aikataulussa. Se vähentää lentotoiminnan muutoksen riskejä ja toteuttaa valtio-omistajan linjauksia itsenäisen ja kustannustehokkaan lentotoiminnan järjestämisestä”, sanoo FinnHEMSin toimitusjohtaja Jari Huhtinen.

Lääkärihelikopteritoiminta on ensiarvoisen tärkeää erityisesti aikakriittisten hätätilapotilaiden hoitamisessa. Hätätilapotilasta autetaan jatkossa yhtä laadukkaasti kuin tähänkin asti.

”FinnHEMSillä on nyt oma lentotoimilupa ja kalusto sekä henkilöstö kolmeen tukikohtaan. Muiden tukikohtien osalta hallittu, päämäärätietoinen ja kustannustehokas uudenlaisen toiminnan rakentaminen jatkuu. Operatiivisen toiminnan laatuun muutos ei vaikuta”, Huhtinen kertoo. 

SHT:n toimitusjohtajana jatkaa Kenneth Krogius ja lentoyhtiön vastuuorganisaatio pysyy entisellään. SHT:n hallituksen puheenjohtajana toimii toimitusjohtaja Jari Huhtinen ja hallituksen jäseninä talouspäällikkö Anne Tapper sekä henkilöstöpäällikkö Taija Kautto. Kaikki hallituksen jäsenet työskentelevät emoyhtiö FinnHEMSissä.

Lisätietoja:

Jari Huhtinen, toimitusjohtaja, FinnHEMS Oy, jari.huhtinen@finnhems.fi, p. 040 720 9921