Kelloniemen lääkärihelikopteritukikohdan urakoitsija valittu – Perustukset valetaan heinäkuussa

Lääkärihelikopteriyhtiö FinnHEMSin tukikohdan rakentaminen Kuopion Kelloniemessä alkaa heinäkuun alussa. Uusi tukikohta korvaa Rissalassa sijaitsevan väliaikaisen, vuokralla olevan parakkitukikohdan. Työt alkavat perustuksien ja pohjaviemärien rakentamisella. Uuden tukikohdan on määrä valmistua kesällä 2019.

Kelloniemeen rakennettavan kaksikerroksisen tukikohtarakennuksen pinta-ala on 925 neliömetriä. Kopteri- ja autohallin lisäksi rakennukseen tulee muun muassa toimistotiloja, luokkahuone, lääkevarasto sekä henkilöstölle tarkoitettuja tiloja.

Rakennushankkeen kokonaiskustannusarvio on noin kolme miljoonaa euroa. Pääurakoitsijana toimii kuopiolainen Rakennusliike Kuoma Oy.

Rakennustyöt aloitetaan heinäkuun alussa maatöillä, perustuksien valamisella ja pohjaviemärin rakentamisella. Ensimmäinen työvaihe kestää noin puolitoista kuukautta, minkä jälkeen vuorossa on ala- ja yläpohjien ja ulkoseinien rakentaminen. Talotekniikkaa päästään suunnitelmien mukaan rakentamaan vuodenvaihteessa.

Valmistuessaan Kelloniemen tukikohta tuo säästöjä noin 150 000 euroa vuodessa.

– Suurimmat säästöt syntyvät halli- ja parakkivuokrien sekä Finavian veloittamien laskeutumismaksujen pois jäämisestä. Myös se tuo runsaasti säästöjä, että nykyinen polttoöljyllä lämpiävä, lämpöeristämätön halli korvataan uudella lämpöeristetyllä hallilla, johon tulee maalämpö, kertoo FinnHEMSin kiinteistöpäällikkö Kimmo Pendolin.

Pressuhallista kiinteään rakennukseen

FinnHEMS on toiminut Rissalan parakeissa vuodesta 2014 alkaen. Uudet, kiinteät tilat nopeuttavat hälytysajoneuvojen ja helikoptereiden liikkeelle lähtöä sekä tarjoavat miehistölle asianmukaiset lepotilat.

– Nykyisen pressuhallin korvautuessa kiinteällä rakennuksella autot ja kopterit saadaan omiin halleihinsa ja rakennuksen paloturvallisuus paranee huomattavasti, Pendolin sanoo.

Kelloniemen rakennushankkeelle myönnetty rakennuslupa sai lainvoiman helmikuun alussa. Alueen asemakaavamuutos tuli lainvoimaiseksi heinäkuussa 2017. Hanketta viedään eteenpäin yhdessä Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kanssa.

Lisätiedot:

Kimmo Pendolin, 040 749 5950, kimmo.pendolin@finnhems.fi

Kiinteistöpäällikkö, FinnHEMS Oy

FinnHEMS on valtakunnallinen lääkärihelikopteripalveluiden hallinnointiyksikkö. Yhtiön omistavat yhtä suurin osuuksin yliopistolliset sairaanhoitopiirit: Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri. FinnHEMS on perustettu vuonna 2010, ja se on voittoa tavoittelematon osakeyhtiö. www.finnhems.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *