Lääkärihelikopteritoiminnan uusi lentotoimintaorganisaatio astui voimaan

Oman lentotoimintaorganisaation valmistelu on loppusuoralla FinnHEMSissä. Lääkäri- ja lääkintähelikoptereiden lentotoiminta siirtyy kokonaisuudessaan FinnHEMSille helmikuussa. 

Suomen ilmailuviranomainen Traficom on hyväksynyt FinnHEMS Lentopalvelut Oy:n uuden organisaation ja siihen liittyvät käsikirjapäivitykset kokonaisuudessaan. Vastuullinen lentotoimintaorganisaatio astui voimaan 1.1.2022 alkaen. 

FinnHEMSin toimitusjohtaja Jari Huhtinen ottaa vastuulleen myös lentotoimintaorganisaation vastuullisen johtajan tehtävät. 

Lentotoiminnan johtajaksi on nimitetty Juha Ahtola. Ahtola siirtyi lentotoiminnan johtajaksi Coptersafetyltä, jossa hän toimi turvallisuudesta ja vaatimustenmukaisuudesta vastaavana johtajana. Ahtola on aiemmin toiminut liikennelentäjänä ja simulaattorikouluttajana, ja hänellä on ilmailuturvallisuuden johtamisen tutkinto Lontoon yliopistosta. 

Koulutuspäälliköksi on nimitetty Kim Suuronen. Suuronen siirtyy FinnHEMSille työskenneltyään pitkään lentäjänä offshore-tehtävissä ja HEMS-lentäjänä. Hän on toiminut aiemmin myös kouluttajana muun muassa Suomen ilmailuopistossa Porissa. Helikopterilentäjän koulutuksen lisäksi Suurosella on terveystieteiden maisterin tutkinto. 

Aiemmin yhtiön koulutuspäällikkönä toiminut Petteri Jokinen siirtyy EC135-lentäjien ryhmäpäälliköksi. Uuden H145-ryhmäpäällikön rekrytointiprosessi on vielä kesken. 

Yhtiö valmistautuu ottamaan lentotoiminnan valtakunnallisesti haltuun 

Lääkäri- ja lääkintähelikoptereiden lentotoiminta siirtyy kokonaan FinnHEMSin omaksi tuotannoksi helmikuussa, kun FinnHEMSin ja lento-operaattori Babcock Scandinavian AirAmbulancen välinen palvelusopimus päättyy. Jatkossa valtakunnallista lentotoimintaa kaikissa tukikohdissa operoi tytäryhtiö FinnHEMS Lentopalvelut, johon pohjoisten tukikohtien henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksella.  

Eteläisten tukikohtien lentotoiminnassa muutos on tehty jo syksyllä 2020. Operointi kaikissa tukikohdissa jatkuu nykyisellä kalustolla. 

Talouspoliittinen ministerivaliokunta linjasi lääkärihelikopteritoiminnan lentotoiminnan muutoksesta vuonna 2019. Varsinaisesta ensihoidosta vastaavat jatkossakin yliopistolliset sairaanhoitopiirit ja Lapin sairaanhoitopiiri. 

FinnHEMS Lentopalvelut Oy:n lentotoimintaorganisaatio 1.1.2022 alkaen: 

  • Accountable Manager Jari Huhtinen 
  • Flight Operations Manager Juha Ahtola 
  • Compliance Monitoring Manager, Safety Manager Tuomas Suominen 
  • Crew Training Manager Kim Suuronen 
  • EC135 Fleet Chief Petteri Jokinen 
  • Continuing Airworthiness Manager Tony Ellonen 
  • Ground Operations Manager Kimmo Pendolin 

Lisätietoja: 

Toimitusjohtaja, vastuullinen johtaja Jari Huhtinen, jari.huhtinen@finnhems.fi, p. 040 720 9921 

Lentotoiminnan johtaja Juha Ahtola, juha.ahtola@finnhems.fi, p. 040 011 1123