Taija Kautto FinnHEMSin henkilöstöpäälliköksi

Taija Kautto on aloittanut FinnHEMSin henkilöstöpäällikkönä 1.9.2020. Kauton tehtävään kuuluu henkilöstöhallinto kokonaisuudessaan. Työskenneltyään aiemmin Finnairin henkilöstöhallinnossa hän tuo mukanaan ilmailualan tuntemusta ja laadukkaita HR-käytäntöjä.

Ennen FinnHEMSiä Taija Kautto toimi Finnairin henkilöstöhallinnossa. Kymmenen vuotta lentoyhtiössä antoivat hänelle vankan kokemuksen ilmailualasta, mistä on paljon hyötyä uudessa tehtävässä.

– On helppo ymmärtää alan logiikkaa ja ilmailun erikoispiirteitä, kuten turvallisuuskulttuuria.

Kauton aiempaan työhön Finnairilla kuuluivat muun muassa henkilöstöhallinnon prosessien hallinnointi ja pyörittäminen sekä esimiesten ja johdon tuki HR-asioissa. Hän on koulutukseltaan juristi.

Kautto antaa paljon tunnustusta Finnairin laadukkaille henkilöstöhallinnon prosesseille ja alalla hyviksi havaituille käytännöille. Niitä voidaan varmasti soveltaa myös FinnHEMSillä. Kaikkea ei tietysti voi eikä kannata skaalata paljon pienempään organisaatioon, Kautto sanoo.

Taija Kautto kertoo odottavansa innolla lääkärihelikopteritoimintaan ja ihmisiin tutustumista.
– FinnHEMS on mielenkiintoisessa vaiheessa ja edessä on paljon mielenkiintoista tekemistä. Nyt pöydälläni on koko henkilöstöhallinnon laaja kirjo, jota pääsen itsenäisesti rakentamaan.