Lääkärihelikopteripalvelua SuomessaLentoyhtiöt

Eteläinen alue

Eteläisellä alueella lentopalvelusta vastaa Skärgårdshavets Helikoptertjänst Ab (SHT), joka on lääkäri- ja ambulanssihelikopteritoimintaan erikoistunut yritys. SHT on osa Ahvenanmaalaista Wiklöf Holding Ab konsernia.

SHT:n toiminta alkoi vuonna 1990 Ahvenanmaalla. SHT on toiminut helikopterioperaattorina Turun lääkärihelikopterille vuodesta 2000 ja Vantaan lääkärihelikopterille vuodesta 2001.

SHT:n helikopterikalusto koostuu nykyään Eurocopter EC135 P2 Single Pilot IFR -helikoptereista. Nykyinen kalusto on osoittautunut erittäin luotettavaksi ja toimintavarmaksi. Toiminnallinen luotettavuusaste on viimeisten kolmen vuoden aikana ollut yli 98%. EC135:n etuihin kuuluu myös alhainen melutaso. Yökiikaritoiminta (NVG) aloitettiin täysipainoisesti vuonna 2011. Sen avulla mm. laskupaikkojen turvallisuus voidaan varmistaa paremmin kuin aikaisemmin.

SHT:n toiminnan arvot ovat:

  1. Lentoturvallisuus
  2. Asiakaslähtöisyys
  3. Henkilöstön hyvinvointi
  4. Kannattava ja pitkäjänteinen liiketoiminta
Vastuuhenkilöt

JOUNI ROMPPANEN
Lentotoiminnan johtaja

+358 40 5004887
e-mail: jouni.romppanen(a)shtab.com

KENNETH KROGIUS
Vastuullinen johtaja

+358 400 607088
e-mail: kenneth.krogius(a)shtab.com
www.shtab.com/fi/


Pohjoinen alue

Pohjoisella alueella lentopalvelusta vastaa Babcock Scandinavian AirAmbulance AB, joka kuuluu Babcock SAA FW AB -yhtiöön. Babcock SAA kuuluu maailmanlaajuiseen Babcock-konserniin. Babcock Scandinavian AirAmbulance AB on yksi Pohjoismaiden suurimpia lento- ja helikopteriambulanssiyhtiöitä, jolla on ambulanssihelikopteritukikohtia (Suomessa kolme) sekä lentokoneambulanssitukikohtia.

Helmikuussa 2015 Babcock Scandinavian AirAmbulance aloitti maailman ensimmäisenä lento-operaattorina lääkärihelikopteritoiminnan nykyaikaisella EC145T2-kalustolla. Kalusto on suoritusarvoiltaan ja varustukseltaan maailman kehittyneimpiä.

Kalusto Suomen tukikohdissa:

OULU: AIRBUS EC 145 T2
KUOPIO: AIRBUS 145 T2
ROVANIEMI: AIRBUS 145 T2

Babcock Scandinavian AirAmbulance AB noudattaa lentoturvallisuusohjelmaa. Ohjelma muodostuu lentoturvallisuustyökaluista, joita ovat mm. poikkeamaraportointi, operatiivinen riskienhallinta (muutosjohtaminen) ja vuosittainen lentoturvallisuussuunnitelma.

Vastuuhenkilöt

HENRY HANSEN
Vastuullinen johtaja

+ 46 70 298 4800
henry.hansen(a)babcockinternational.com

LAURI PUKKINEN
COO

+358 50 371 1003
lauri.pukkinen(a)babcockinternational.com
www.airamb.se