Lääkärihelikopteripalvelua SuomessaFinnHEMS 20 – Turku

Turun tukikohta sijaitsee Turun lentoaseman alueella. Tukikohta on ensimmäinen FinnHEMSin suunnittelema ja rakennuttama pysyvä tukikohta, joka on suunniteltu vastaamaan juuri ympärivuorokautisen päivystyksen tarpeita. Tukikohta valmistui alkukesästä 2015.

Turun tukikohdan lääkärihelikopteri palvelee koko Varsinais-Suomen aluetta. Lääkärihelikopteri tavoittaa 30 minuutin sisällä hälytyksestä myös joitakin Satakunnan ja Uudenmaan alueita. Hälytyksiä tulee keskimäärin kuusi vuorokaudessa ja vuodessa noin 2150. Useimmiten kyseessä on peruselintoiminnon häiriö kuten tajuttomuus, elottomuus tai hengitysvaikeus tai onnettomuus. Lääkärihelikopterin hälyttää paikalle hätäkeskus.

Henkilöstö ja vastuuhenkilöt

Lääkärihelikopteritoiminnassa tärkeää on saumaton yhteistyö eri alan ammattilaisten kanssa. Turun FinnHEMS 20 -tukikohdassa työskentelee yhteensä 24 henkilöä: 12 ensihoitolääkäriä, 6 lentäjää ja 6 HEMS-pelastajaa. Lisäksi FinnHEMSin lääketieteen ja lentotoiminnan asiantuntijat sekä lento-operaattorin asiantuntijat tekevät jatkuvasti töitä laadukkaan ja turvallisen lääkärihelikopteripalvelun ylläpitämiseksi.

Turun tukikohdan ensihoitopalvelusta vastaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja lentopalvelusta Skärgårdshavets Helikoptertjänst Ab (SHT Ab).


TIMO IIROLA
Ensihoidon ylilääkäri

timo.iirola(a)tyks.fi

PETRI AALTONEN
Tukikohdan vastaava lääkäri

petri.aaltonen(a)tyks.fi

HANNU ELOMAA
Tukikohdan vastaava lentäjä

hannu.elomaa(a)shtab.com