FinnHEMSin helikopterille sattui vaaratilanne, päivittyvä uutinen

Päivitys tiedotteeseen 1.3. klo 14.00:

Seinäjoen lääkärihelikopteritukikohta on täydessä päivystysvalmiudessa myös helikopterin osalta. Viikko sitten keskiviikkona vaaratilanteessa vaurioitunut helikopteri on korjattu ja se on jälleen lentokelpoinen.

Päivitys tiedotteeseen 23.2. klo 16.00:

Helikopterin jatkotarkastuksessa on selvinnyt, että yksi roottorin lavoista on vaurioitunut siten, että se tulee vaihtaa. Alustavan arvion mukaan osan saamiseen ja korjaukseen kuluu reilu viikko, ja Seinäjoen tukikohdan päivystysvalmius helikopterilla voitaisiin palauttaa viikolla 10.

FinnHEMSin EC135-varahelikopteri on parhaillaan aikataulutetussa raskashuollossa. Päivystyskäyttöön otetaan näistä ensin lentokelpoiseksi valmistuva helikopteri. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran, kun korjauksen aikataulu on selkeämmin tiedossa.

Päivitys tiedotteeseen 23.2. klo 11.00:

Helikopteri siirtolennettiin Seinäjoen tukikohtaan jatkotarkastukseen eilen ja tavoitteena on palauttaa normaali päivystysvalmius tämän päivän 23.2. aikana.

FinnHEMS suhtautuu kaikkiin toiminnassa sattuviin vaaratilanteisiin niiden vaatimalla vakavuudella ja tekee kaikkensa, että niistä opittaisiin ja vastaavat tapahtumat voitaisiin jatkossa välttää. Turvallisuus on kaikessa toiminnassa ensisijaista.

FinnHEMS tulee suorittamaan sisäisen tutkintansa tapahtuneesta. Tarvittaessa teemme sen pohjalta suosituksia toimintaan, koulutukseen ja lentomenetelmiin. 

Alkuperäinen tiedote 22.2.:

FinnHEMSin Seinäjoen FH40-tukikohdan helikopterille tapahtui vaaratilanne tänään 22.2. aamupäivällä Ruovedellä. Hälytystehtävältä lähdössä ollut helikopteri liukui lumisen tien pinnalla kymmenisen metriä, jolloin sen lavat osuivat läheisiin puihin. 

Tapahtuma ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Tapahtumahetkellä helikopterin kyydissä olleen potilaan siirtoa jatkettiin paikalla olleella ambulanssilla.

Paikalla tehdyn tarkastuksen perusteella helikopteri ei ole kärsinyt vaurioita ja se siirretään jatkotarkastusta varten Seinäjoen tukikohtaan. Seinäjoen tukikohdan päivystys jatkuu toistaiseksi lääkäriautolla.

Lisätietoja:

Tuomas Suominen, laatu- ja turvallisuusjohtaja, FinnHEMS Oy, tuomas.suominen@finnhems.fi, p. +358 50 441 0494

Juha Ahtola, lentotoiminnan johtaja, FinnHEMS Lentopalvelut Oy, juha.ahtola@finnhems.fi, p. +358 400 111 123


(Tekstin otsikointia ja sanamuotoja on täsmennetty 22.2. klo 19.20)

(Tekstistä poistettu lause siitä, ettei tilanne missään vaiheessa vaarantanut helikopterissa olleiden turvallisuutta, päivitys 23.2. klo 12.23)