Kimmo Lind aloittaa FinnHEMSin laatu- ja turvallisuusjohtajana

Kimmo Lind on valittu FinnHEMSin laatu- ja turvallisuusjohtajaksi 1.1.2024 alkaen. 

Lind on toiminut 30 vuotta liikenneilmailun parissa liikennelentäjänä sekä erilaisissa lentoturvallisuus- sekä laadunvalvontatehtävissä. Hän siirtyy FinnHEMSille nykyisestä Vice President Safety -roolistaan norjalaisesta Norse Atlantic Airways -lentoyhtiöstä. 

Lind tuo mukanaan laajan kokemuksen ilmailun turvallisuuden eri alueilta. Safety managerina hän on ollut rakentamassa kolmen yrityksen turvallisuudenhallintajärjestelmiä (SMS) ja turvallisuuskulttuuria. Norsella Kimmo on työskennellyt yhtiön perustamisesta ja yhtiön lentotoiminnan rakentamisesta asti. Rooliin on kuulunut lentoturvallisuus-, management- ja raportointijärjestelmien kehittäminen ja käyttöönotto, FDM- eli lentotiedon monitorointijärjestelmän konfigurointi ja käyttöönotto sekä yhtiön turvallisuuskoulutusten rakentaminen. 

Lisäksi Lind on urallaan toiminut muun muassa kouluttajana, tarkastuslentäjänä sekä CRM-kouluttajana. Hän on tehnyt turvallisuustutkintoja ja auditointeihin liittyviä tehtäviä sekä tiivistä yhteistyötä huolto-organisaatioiden (Part 145 ja CAMO) ja ilmailuviranomaisten kanssa.

Tuomas Suominen jatkaa jatkuvan lentokelpoisuuden laatu- ja turvallisuudesta vastaavana nimikkeellä CAMO Compliance and Safety Manager. Työnjako korostaa entisestään turvallisuustyön merkitystä yhtiössä.

Lisätietoja:

Jari Huhtinen, toimitusjohtaja, FinnHEMS Oy

jari.huhtinen@finnhems.fi, p. +358 40 720 9921