Kouvolan lääkärihelikopteritukikohdan perustaminen viivästyy

Kouvolaan Utin lentoaseman alueelle suunnitteilla olevan lääkärihelikopteritukikohdan käynnistäminen lykkääntyy hallinto-oikeuteen tehdyn valituksen vuoksi. Viivästyksen pituutta ei vielä voida arvioida.

Yksityishenkilö on tehnyt Kouvolan kaupungin tekemästä tukikohdan suunnittelutarveratkaisun oikaisuvaatimuspäätöksestä valituksen Itä-Suomen hallinto-oikeuteen.

Lääkärihelikopteritukikohdan rakennuslupa edellyttää kaupungilta suunnittelutarveratkaisua, sillä rakennuspaikka sijaitsee kaava-alueen ulkopuolella. Kouvolan kaupungin kesällä tekemään suunnittelutarveratkaisuun tuli yksityishenkilön oikaisuvaatimus, jonka lautakunta hylkäsi elokuussa. Nyt asian käsittely siirtyy hallinto-oikeuteen.

– Valitusprosessi on tähän mennessä viivästyttänyt rakennusprojektin alkua muutamalla kuukaudella. Kun tietoa hallinto-oikeuskäsittelyn aikataulusta ei ole, emme ryhdy arvailemaan viivästyksen lopullista pituutta, sanoo FinnHEMSin toimitusjohtaja Jari Huhtinen.

– Vuoden 2024 aikana toimintaa ei kuitenkaan päästä aloittamaan.

Vasta lainvoimaisen rakennusluvan saamisen jälkeen FinnHEMS voi edetä rakennushankkeen urakoitsijakilpailutuksessa, henkilöstön rekrytoinnissa ja kouluttamisessa sekä helikopterihankinnassa.

FinnHEMS tiedottaa hankkeen etenemisestä, kun valitusprosessin aikataulu selviää.

Lisätietoja:

Jari Huhtinen, toimitusjohtaja, FinnHEMS Oy, p. 040 720 9921, jari.huhtinen@finnhems.fi