Lääkärihelikopteritoiminnan muutokset etenevät

FinnHEMSin lentotoiminnan järjestelyiden muutokset etenevät. Yhtiö on valmistellut valtio-omistajan linjauksen mukaisesti siirtymistä omaan lentotoimintaan nykyisten palvelusopimusten päättyessä helmikuussa 2022. 

Edessä olevan muutoksen lähtökohtana on turvallinen ja saumaton siirtymä, johon viime syksynä tehty SHT-yrityskauppa oli ensiaskel ja antoi pohjan.

– Menneiden kuukausien aikana olemme käyneet tarkkaan läpi eri vaihtoehtoja ja toteutustapoja, ja hakeneet varmaa ja kustannustehokasta tapaa ottaa lentotoiminta FinnHEMSin haltuun kaikissa tukikohdissa. Pala kerrallaan lähestymme katkottoman toiminnan varmistavaa kokonaisratkaisua, sanoo FinnHEMSin toimitusjohtaja Jari Huhtinen.

Hankintaprosessien ja järjestelyiden vuosi

FinnHEMSillä on edessään useita hankintoja kevään mittaan. Seuraavaksi aloitetaan pohjoisten tukikohtien lentokaluston huoltopalveluhankinta. Tukikohtien kalustohankinnat sekä simulaattorikoulutus- ja varustehankinnat ovat työn alla. Niistä tiedotetaan asian edetessä.

– Jatkamme jonkin aikaa leasingmallilla nykyisillä konetyypeillä eli pohjoisessa H145-helikoptereilla ja etelässä EC135-helikoptereilla. Nykyiset konetyypit on todettu HEMS-toimintaan erittäin sopiviksi ja toimintavarmoiksi. Lisäksi miehistö on tyyppikoulutettu tähän kalustoon. Lopullinen tavoite on kuitenkin oma lentokalusto, kertoo Huhtinen. 

Pohjanmaalle ja Kaakkois-Suomeen perustettavien tukikohtien lentokalusto selviää pian aloitettavan kilpailutuksen myötä.

Yrityskaupalla hankittu SHT jatkaa tytäryhtiönä

Syyskuussa 2020 FinnHEMS hankki yrityskaupalla omistukseensa kolmea eteläistä tukikohtaa operoivan lento-operaattorin Skärgårdshavets Helikoptertjänst Ab:n (SHT). Yhtiötä ei toistaiseksi fuusioida, vaan se jatkaa FinnHEMSin tytäryhtiönä. 

Yhtiöissä on meneillään pieniä organisaation muutoksia, joilla yhdistetään kahden yhtiön toimintaa toimivaksi kokonaisuudeksi. Lentotoiminnan manuaaleja päivitetään uuden organisaation mukaiseksi, ja niiden hyväksyttämisprosessi on meneillään Liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa.

– Tälle perustalle rakennamme laadukasta ja turvallista lentotoimintaa. Sujuvan muutoksen varmistamiseksi etenemme tässäkin askel kerrallaan, sanoo Huhtinen.

Lisätietoja:

Jari Huhtinen, toimitusjohtaja, FinnHEMS Oy, jari.huhtinen@finnhems.fi, p. 040 720 9921