Pohjoisen lääkäri- ja lääkintähelikoptereiden huollosta sopimus

Lääkäri- ja lääkintähelikopteritoiminnasta Suomessa vastaava FinnHEMS on tehnyt sopimuksen Babcockin kanssa pohjoisten tukikohtiensa H145-helikopterikaluston huollosta. Jo aiemmin FinnHEMS ja Babcock Scandinavian AirAmbulance ovat sopineet käytössä olevien helikoptereiden leasingistä sekä Oulun, Rovaniemen ja Kuopion tukikohtien henkilöstön siirrosta FinnHEMSille liikkeenluovutussopimuksella. 

28. tammikuuta allekirjoitetun sopimuksen laskennallinen kokonaisarvo viidelle vuodelle on 8,1 miljoonaa euroa. Se sisältää kattavasti helikopterin huoltopalveluja, kuten ympärivuorokautisen teknisen tuen, määräaikaiset huollot, toiminnan vaatimat tarkastukset ja vikakorjaukset sekä varaosa- ja komponenttipalveluita.

Hankinta toteutettiin kilpailullisella neuvottelumenettelyllä, jossa valintaperusteena oli hinta-laatusuhde. Huoltopalvelu tuli kilpailutettavaksi lääkäri- ja lääkintähelikoptereiden lentotoiminnan muutoksen myötä. 

Lentotoiminnan muutos toi useita hankintoja

Aiemmin helikoptereiden vastaava huolto oli osana ulkoistettua palvelusopimusta, johon sisältyivät helikopterikalusto sekä lentävä henkilöstö. FinnHEMS alkaa itse toteuttaa lentotoimintaa omana tuotantona, kun palvelusopimus Oulun, Rovaniemen ja Kuopion tukikohtien operoinnista Babcockin kanssa päättyy 10.2.2022. 

– Lentotoiminnan muutos on merkinnyt useiden hankintojen ja sopimusten tekemistä, joista tämä huoltosopimus oli yksi olennaisimpia sujuvan ja turvallisen lentotoiminnan pyörittämisessä, sanoo FinnHEMSin toimitusjohtaja Jari Huhtinen.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Jari Huhtinen, FinnHEMS Oy, jari.huhtinen@finnhems.fi, p. 040 720 9921