Lääkärihelikopteripalvelua SuomessaFinnHEMS 50 – Oulu

Oulun tilapäinen tukikohta sijaitsee Oulunsalon lentokentän alueelle. Ouluun rakennetaan uusi pysyvä tukikohta lähivuosina, ja Oulun yliopistollinen sairaala selvittää parhaillaan vaihtoehtoja tukikohdan sijainnille.

Oulun tukikohdasta lääkärihelikopteri tavoittaa 30 minuutin sisällä hälytyksestä Pohjois-Pohjanmaata ja Kainuuta Pudasjärveä ja Vaalaa myöten. Hälytyksiä tulee keskimäärin neljästä viiteen vuorokaudessa ja vuodessa noin 1700. Useimmiten kyseessä on peruselintoiminnon häiriö kuten tajuttomuus, elottomuus tai hengitysvaikeus tai onnettomuus. Lääkärihelikopterin hälyttää paikalle hätäkeskus.

Henkilöstö ja vastuuhenkilöt

Lääkärihelikopteritoiminnassa tärkeää on saumaton yhteistyö eri alan ammattilaisten kanssa. Oulun FinnHEMS 50 -tukikohdassa työskentelee yhteensä 24 henkilöä: 13 ensihoitolääkäriä, 6 lentäjää ja 5 HEMS-ensihoitajaa. Lisäksi FinnHEMSin lääketieteen ja lentotoiminnan asiantuntijat sekä lento-operaattorin asiantuntijat tekevät jatkuvasti töitä laadukkaan ja turvallisen lääkärihelikopteripalvelun ylläpitämiseksi.

Oulun tukikohdan ensihoitopalvelusta vastaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri ja lentopalvelusta Babcock Scandinavian AirAmbulance AB.


MATTI MARTIKAINEN
Ensihoidon ylilääkäri

matti.martikainen(a)ppshp.fi

LASSE RAATINIEMI
Tukikohdan vastaava lääkäri

lasse.raatiniemi(a)ppshp.fi