Uudet EC145T2-helikopterit käyttöön pohjoisella toiminta-alueella

FinnHEMSin pohjoisen alueen tukikohdissa on otettu käyttöön uudet EC145T2–helikopterit. Uusien koptereiden myötä toiminta-alue laajenee merkittävästi Kuopiossa ja Oulussa, tarjoten yhä useammalle alueen asukkaalle nopean avun.

FinnHEMSin Kuopion, Oulun ja Rovaniemen tukikohdissa on otettu käyttöön uudet Airbus EC145T2 –helikopterit. Helikopterit otettiin käyttöön helmikuun lopussa. Ensimmäisenä uusi kopteri otettiin käyttöön Rovaniemellä.


Airbus EC145T2 on päivitetty tyyppi Eurocopterin EC145 –kopterista, ja siinä on muun muassa parempi suorituskyky, uudistetut moottorit ja fenestron-pyrstöroottori. Helikopterin ohjaamon osalta moderni avioniikka, jossa mm. perinteiset analogiset mittarit on korvattu kolmella digitaalisella näytöllä, parantaa miehistön tilannetietoisuutta oleellisesti.. Malli on myös luokkansa hiljaisimpia. Uuden helikopterin huippunopeus on noin 270 km/h ja sen toimintasäde on 680 km.


Uuden kopterin käyttöönotto laajentaa lääkärihelikopterin toimialuetta Kuopiossa ja Oulussa merkittävästi. Tämä tarkoittaa, että tehohoitotasoinen ensihoito tavoittaa nopeasti yhä useamman alueen asukkaan. EC145T2:ssa on myös aikaisempaa suurempi hoitotila, jolla on merkitystä silloin kun potilas kuljetetaan helikopterilla sairaalahoitoon. Hoitotila on suunniteltu täysin lääkärin ja hoitotyön tarpeiden näkökulmasta. Kaikilla lääkintälaitteilla on oma paikkansa, ja varusteet ja laitteet on sijoitettu niin, että lääkäri yltää niihin omalta paikaltaan istuen. Pelkästään Rovaniemellä sairaalakuljetuksia on noin 150 vuodessa.


Pohjoisen alueen lentotoiminnasta vastaa Scandinavian MediCopter Ab.
Lisätiedot:
Jyri Örri, 040-830 4577, jyri.orri@finnhems.fiToimitusjohtaja, FinnHEMS Oy
Mikko Hietanen, 040-517 7164, mikko.hietanen@airamb.seCOO, Scandinavian MediCopter


FinnHEMS Oy on valtakunnallinen lääkärihelikopteritoiminnan hallinnointiyksikkö, jonka omistavat yhtä suurin osuuksin Suomen viisi yliopistollista sairaanhoitopiiriä. FinnHEMS on voittoa tavoittelematon yhtiö. Suomessa toimii kuusi FinnHEMS tukikohtaa: Vantaalla, Turussa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Rovaniemellä. Kuudesta tukikohdasta tavoitetaan 30 minuutin sisällä 70 % kaikista suomalaisista.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *