FinnHEMS hankkii täydennystä helikopterikalustoonsa

Suomen lääkärihelikopteritoiminnasta vastaava FinnHEMS on tehnyt hankintasopimuksen itävaltalaisen HeliAirin kanssa Airbus EC135 -helikopterin ostamisesta.  Kone täydentää yhtiön EC135-kalustoa, jolla operoidaan Vantaan, Turun, Tampereen ja loppuvuodesta alkaen myös Seinäjoen tukikohdista. 

Käytettynä ostetun, aiemminkin lääkärihelikopterikäytössä olleen helikopterin myyjä on Helikopter Air Transport GmbH. Hankintahinta kokonaisuudessaan on noin 4,6 miljoonaa euroa, joka sisältää myös niin sanottua huoltosaldoa, josta katetaan helikopterin tulevia huoltoja.

Uuden tukikohdan perustamistyö etenee

Kaluston täydentäminen ja helikopterihankinta tuli ajankohtaiseksi toiminnan laajentuessa. Toiminta Pohjanmaalla on määrä aloittaa loppuvuodesta. Toiminnan käynnistyessä Seinäjoen tukikohdalla operoidaan EC135-helikopterilla.

FinnHEMS vastaanotti Seinäjoen lentoaseman alueelle Rengonharjuun rakennetun tukikohdan urakoitsija Rakennus K. Karhu Oy:ltä kesäkuun lopussa. Työ tukikohdalla jatkuu loppukesällä kalustus- ja varustelutöillä. 

Eduskunnan oikeusasiamies linjasi Pohjanmaata palvelevan lääkärihelikopteritukikohdan perustamisesta vuonna 2015. Perustamishanketta viedään eteenpäin yhdessä Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien kanssa.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Jari Huhtinen, FinnHEMS Oy, p. 040 720 9921, jari.huhtinen@finnhems.fi