FinnHEMS siirtyi valtion omistukseen

Lääkärihelikopteritoimintaa harjoittava FinnHEMS on siirtynyt valtion omistukseen. Uuden valtionyhtiön omistajaohjauksesta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja viiden yliopistollisen sairaanhoitopiirin johtajat ovat allekirjoittaneet kauppakirjan, jolla kaikki FinnHEMS Oy:n osakkeet siirtyivät valtion omistukseen.

Osakkeiden siirtyminen valtiolle ei aiheuta muita muutoksia eli yhtiön hallitus, henkilökunta ja toiminta jatkavat ennallaan. FinnHEMS vastaa edelleen ilmailupalvelun järjestämisestä ja sairaanhoitopiirit ensihoidosta.

Jatkossa sosiaali- ja terveysministeriö nimeää yhtiölle uuden hallituksen. Lisäksi yhtiöön perustetaan ohjausryhmä, jonka tehtävänä on arvioida ja varmistaa, että ilmailupalvelu palvelee ensihoitoa optimaalisella tavalla. Ryhmään nimetään kaikkien yliopistollisten sairaanhoitopiirien edustajat.

– Vaiheikas omistusjärjestely on toteutunut ja valtio pitkäaikaisena toiminnan rahoittajana ottaa nyt myös omistajan roolin. Järjestely turvaa suomalaisen lääkärihelikopteritoiminnan jatkuvuuden, sanoo FinnHEMSin toimitusjohtaja Jyri Örri.

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedote: https://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/valtio-osti-laakarihelikopteritoimintaa-harjoittavan-finnhems-oy-n

Lisätietoja:

Sosiaali- ja terveysministeriö, hallitusneuvos Ismo Tuominen

p. 0295 163 341, etunimi.sukunimi@stm.fi

FinnHEMS, toimitusjohtaja Jyri Örri

p. 040 830 4577,  jyri.orri@finnhems.fi