FinnHEMSin tytäryhtiö SHT:n nimi muuttuu FinnHEMS Lentopalvelut Oy:ksi

FinnHEMS on tehnyt muutoksia tytäryhtiönsä Skärgårdshavets Helikoptertjänstin (SHT) yhtiöjärjestykseen. SHT:n nimi muuttui 31.3.2021 alkaen. Uusi nimi on FinnHEMS Lentopalvelut Oy. Samalla yhtiön kotipaikka vaihtui emoyhtiön tapaan Vantaalle.

FinnHEMSin syksyllä ostamaa lento-operaattoria ei toistaiseksi fuusioida emoyhtiöön. Toimitusjohtaja Jari Huhtisen mukaan FinnHEMS ja sen lentotoiminta muodostavat jatkossa yhtenäisen kokonaisuuden, vaikka toiminta jatkuu kahtena erillisenä yhtiönä.

Toimivaa kokonaisuutta haetaan järjestelemällä organisaatioita uudelleen. Muutostyöllä rakennetaan mallia ja olosuhteita koko lääkärihelikopteritoiminnan pyörittämiseen.

– SHT nimenä jää lääkärihelikopteritoiminnan historiaan, mutta toiminta jatkuu ennallaan ja kehittyy. Organisaatiossa rakennetaan valmiuksia siihen, että FinnHEMSin oma lentotoiminta laajenee kattamaan kaikki nykyiset ja lähivuosina avattavat uudet tukikohdat, sanoo Huhtinen.

FinnHEMS Lentopalveluiden vastuuorganisaatiota on vahvistettu emoyhtiöstä. Lentotoiminnan laadusta ja turvallisuudesta vastaa jatkossa FinnHEMSin laatu- ja turvallisuusjohtaja Tuomas Suominen. Kimmo Pendolin ottaa maatoimintojen johtajan tehtävät. Pendolin toimii myös FinnHEMSin kiinteistöpäällikkönä ja vastaa muun muassa uusien tukikohtien rakennuttamisesta. Lentotoimintaorganisaatiota vahvistetaan lisää myöhemmin tänä vuonna.

Uusi lentotoimintaorganisaatio astui voimaan maaliskuussa 2021. Toimintakäsikirjoihin ja toimilupiin on tehty uuden operointimallin edellyttämät muutokset. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on hyväksynyt muutokset.

FinnHEMS Lentopalveluiden toimitusjohtajana jatkaa Kenneth Krogius.

Lisätietoja:

Jari Huhtinen, toimitusjohtaja, FinnHEMS Oy, jari.huhtinen@finnhems.fi, p. 040 720 9921